Přidat odpověď
Já jsem dlouho sháněla, byla jsme překvapená, že mi nikde nebyly prodavačky schopny nic kloudného nabídnout - řekla jsem, že chci - velká tiskací písmena, jednoduché věty - velká písmena byla, ale rozměrově, já chtěla velká tiskací (dcera se naučila číst sama a zpočátku samo jen ta velká) - to byl fakt problém. Možná, ale, že když se to učí ve škole, učí se i malé tiskací (tím, že už dcera četla, si nějak nevybavuji, jak se to v první třídě učili). Má taky jednu knihu z nějaké edice (tuším) Učím se číst, ale ta je fakt hrozná (pokud pominu malá písmena), jsou to pohádky, ale děsně dlouhé (na mnoho stran) a strašně složitá souvětí (na několik řádků), tu knihu nemáme rádi do dneška.
NO a abych odpověděla - nakonec jsem sehnala - vydavatelství Portál, edice První čtení, to nic není, kniha Zvířátka - a super. Dcera ji přečetla už někdy po tom pátém roce, nyní ji mělo půjčenou několik kamarádek prvňaček. Jsou tam příběhy zvířat, od nejjednodušších ("Myš Bob") po nejsložitější ("Nosorožec Mikulášek"). JO a píšou, že to odpovídá požadavkům genetické výchovy čtení.
Předchozí