Binturong,
upřímně, proč to řeším? Protože já sama 45 minut bez napití prostě nedám, zejména když musím mluvit, běhat po třídě (natož po tělocvičně), své potíže při vysschnutí v krku už jsem tu popisovala podobně jako Xantipa. Není to nemoc, je to prostě podobný problém, jako že někomu se více vysušuje pokožka, nic, na co by musel sahat doktor....
Současně odmítám mít pro sebe jiná pravidla než pro děti. Nemohu opouštět třídu nebo tělocvičnu, jen abych se napila....
Takže když chci pít já, a vím, že to není jen o chtění, tak pravidla nastavím tak, aby to bylo bezpečné a přitom uhlídatelné. Kupodivu fakt nikdy nepil z nudy, ale občas se někdo zvedl, a došel se na určené místo, kde měly tašky s pitím, a napil se....
Na druhou stranu, asistuju teď ve třídě, kde děti opravdu chlemtají (a dudlají) z nudy a to akceptovat odmítám, snažím se je v rámci svých kompetencí toho zbavit. A navíc si fakt myslím, že při zvýšené fyzické zátěži (tedy při tělocviku) by ta možnost být měla, i kdybych jinak trvala na tom, že při vyučovací hodině (no, možná při tom psaní) se pít nebude
.