Přidat odpověď
Ocet být ani nemusí, fakt se dává tak strašně málo vody na hodně mouky (mouka by měla obsahovat co nejvíc lepku)... udělat z toho to správný těsto je opravdu fuška, trvá to děsně dlouho, já vždy zapojím manžela. Pak je dobrý nechat těsto přes noc v ledničce, no a potom tvarujeme výrobky, které necháme cca hodinu zaschnout (pak je můžeme potřít rozšlehaným vajíčkem - důležité je nechat předtím opravdu výtvory zaschnout, jinak si je narušíme), dáme do trouby na cca 100 stupňů a pomalu pečeme (spíše tedy sušíme). Sušení trvá i mnoho hodin (podle velikosti). Větší tvary ještě před dáním do trouby propícháme opatrně jehlou, aby nám později nepraskaly...
Přeji hodně úspěchů, pokud se rozhodneš zkusit těsto znovu, já vzpomínám na svoje začátky, trvalo mi několik let, než jsem se dopracovala tam, kde nyní jsem. Metody pokus/omyl ... nejtěžší je opravdu správná příprava těsta.
Slané těsto je jednodušší, jen někoho může při modelování dráždit ta sůl (dost vysušuje).
Předchozí