| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Yuki,
reagovala jsem čistě na větu Báry já ráda učce vysvětlím, o co jde, odkážu či najdu literaturu, řeknu, jak s dítětem pracovat.
Tohle, podle mě, rodič dělat nemá. O co jde, by měla učitelka vědět, měla by znát literaturu nebo jiné zdroje, kde si základní informace zjistit. Jak s dítětem pracovat, to se dá rozdělit na dvě části....jak s dítětem řešit obecné situace (třeba to opravování výslovnosti nebo afekty nebo třeba sezení pod lavicí), s tím mohou rodiče pomoci a nemusí v tu chvíli ani řešit, jakou má dítě diagnózu....ale jak třeba dysfatika naučit co nejefektivněji číst nebo jak pomoci dyskalkulikovi počítat, to by si měl ten učitel zjistit sám, nejlépe tedy, pokud nemá specku vystudovanou, tak právě ve spolupráci s SPC, to už není primárně věc rodiče. A právě učitel bývá třeba u těch dys- poruch ten, kdo problém objevuje, ne ten rodič, takže učitel by prostě měl vědět, co a jak se obecně a nejčastěji projevuje....
O tom, jak je spolupráce s rodiči důležitá, vůbec nepolemizuju....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.