Zrání masa (tj. nejprve povolení vazeb aktinu a mysosinu, lidově zvané posmrtná ztuhlost, posléze dalším zráním mírná proteolýza) je řízený proces, kdy nejde o "divoké zkažení", tedy napadení mikroorganismy, ale o řízené změny ve struktuře svalových bílkovin. Se shnitím to nemá nic společného, "zápach" je v tomto případě tvořen především kyselinou mléčnou.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.