| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Valorie,
pokud si pamatuju dobře tak kolem 1-2 let to bylo cirka 2000 Kč. Ve vyšším věku jsou náklady pochopitelně čím dál vyšší, o tom žádná.
Nicméně, stále tady některé nechápete, že mi jde o princip a taky o řešení.

Výživné se bude zdát nízké matce, vysoké otci. Navíc není nikterak garantováno, takže je to dost o libovůli soudců, někdy maj rozum, někdy ne. A není to známo předem než člověk vůbec do manželství a rodiny vleze.

Stejně jako je progresivní zdanění demotivační pro generování zisku, je i procentuální určení výživného demotivační pro zakládání rodiny a pořizování dětí. Ano, děti si nepořizujeme pro to, že je to ekonomické (stejně tak nepracujeme jen kvůli platu), současně ale nevím, proč by ale měly být lidem házeny klacky pod nohy.

Dál mě napadá ilustrační příklad a rozbouří vám emoce, ale přece jen ho uvedu. Představ si, že si spolu jdeme koupit auto na leasing. Já chci dražší, ty levnější, ale přesvědčím tě pro dražší variantu. Pak tě ale z toho auta vykopnu, že s ním budu jezdit sám a budu se dožadovat toho, že mi máš na něj měsíčně platit kvůli leasingu polovinu, protože jsme ho přece koupili společně. Moc se ti to nelíbí, že?

Navrhované tabulky výživného dle příjmů jsou nesmysl rovněž. Představ si, oba máme stejný průměrný příjem, dítěti je přes 20, měl bych platit dle tabulek nějakých 24 procent (tedy pro jednodušší počty čtvrtina) ze svého příjmu. Ty by ses ale měla podílet stejným dílem. Z toho vychází, že náklady na výživu jednoho člověka jsou ve výši poloviny průměrného platu. Teď si představ, že si pořídím druhé dítě, které by mělo mít stejnou životní úroveň. Vyjde mě tedy na polovinu průměrného platu. Z mého platu mi tedy na sebe zbývá něco přes čtvrtinu platu, tedy skoro o polovinu méně než na každé z mých dětí.

Ze všech těchto důvodů jsem pro
- standartně střídavou péči bez výživného na jedné či druhé straně
- v dalších případech nestřídavé péče pro fixní výživné, odstupňované dle věku, případně postižení. Všichni budou vědět do čeho jdou, ubude prostor pro manipulace, výrazně ušetří i stát za náklady soudů apod.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.