Tak to jsem zvědavá, jestli se někdo najde. Také jsem to kdysi hledala a nedohledala - lišily se hlavně mléko a mléčné výrobky. Jinak čerstvé ovoce a zelenina by měli být zásadotvorné (hodně zásadotvorný je prý i ten zmiňovaný citron)
Nejvíce kyselinotvorné je červené maso, cukr a alkohol, ve zbytku se moc neorientuji - tam se to právě všechno rozchází. V každém případě je to o tom jíst hodně zeleniny a ovoce, omezit maso a bílý cukr.
Ještě se nestresovat - to prý překyseluje překyseluje také
A to překyselení organizmu je opravdu docela častý stav - na jeho základě vznikají právě dnešní civilizační choroby. Pro všechny, kteří nevěří - pH se dá otestovat běžně doma (konkrétně se testuje pH moči) - kdysi jsem na tohle dělala ve škole při biochemii výzkum, při tom jsem testovala asi 20 osob a opravdu mezi těmi lidmi byli šílené rozdíly - vegetariáni měli moč zásaditou, většina ostatních kyselou až neutrální. Měla jsem v tom vzorku asi 4 lidi, kteří trpěli na časté pálení žáhy, a u všech 4 byla ta moč dost kyselá - vlastně ji měli nejkyselejší ze všech testovaných. Takže souvislost s překyselením je úplně evidentní.
Takže osobně tomuhle věřím, i když chápu, že doktor studující před 30 leti, považuje čínskou medicínu za šarlatánství (celou dobu studia mu to cpali do hlavy). Naštěstí dnes už se ten přístup pomalu mění.