| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak to jsem zvědavá, jestli se někdo najde. Také jsem to kdysi hledala a nedohledala - lišily se hlavně mléko a mléčné výrobky. Jinak čerstvé ovoce a zelenina by měli být zásadotvorné (hodně zásadotvorný je prý i ten zmiňovaný citron) :-)
Nejvíce kyselinotvorné je červené maso, cukr a alkohol, ve zbytku se moc neorientuji - tam se to právě všechno rozchází. V každém případě je to o tom jíst hodně zeleniny a ovoce, omezit maso a bílý cukr.
Ještě se nestresovat - to prý překyseluje překyseluje také

A to překyselení organizmu je opravdu docela častý stav - na jeho základě vznikají právě dnešní civilizační choroby. Pro všechny, kteří nevěří - pH se dá otestovat běžně doma (konkrétně se testuje pH moči) - kdysi jsem na tohle dělala ve škole při biochemii výzkum, při tom jsem testovala asi 20 osob a opravdu mezi těmi lidmi byli šílené rozdíly - vegetariáni měli moč zásaditou, většina ostatních kyselou až neutrální. Měla jsem v tom vzorku asi 4 lidi, kteří trpěli na časté pálení žáhy, a u všech 4 byla ta moč dost kyselá - vlastně ji měli nejkyselejší ze všech testovaných. Takže souvislost s překyselením je úplně evidentní.
Takže osobně tomuhle věřím, i když chápu, že doktor studující před 30 leti, považuje čínskou medicínu za šarlatánství (celou dobu studia mu to cpali do hlavy). Naštěstí dnes už se ten přístup pomalu mění.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.