Přidat odpověď
Témata o jídle mě obvykle zaujmou - ale tohle ve skutečnosti není téma o jídle, že.
Problém jaksi netkví v jídelním lístku, ale ve vašich problémech s manželem.
Nevím, co míníš tím "hodně vydělá" a tím "za jídlo utratíme strašně moc". .
Pod prvním si představuji příjem v řádu desítek tisíc. Pod druhým tak 10000 - 15000 měsíčně.
Píšeš, že muž si bohatě obloží tousty navíc šunkou a Nivou. To tedy fakt není kaviár za několik set, je to na jednu večeři cca 30 - 50 kč navíc. Takže 1000 - 1500 Kč měsíčně. Jistě jsou rodiny, pro které taková částka na jídlo znamená třeba třetinu rozpočtu na jídlo.
Ale v relaci "strašně moc za jídlo" bych řekla, že takováhle částka už se tam klidně ztratí.
Zřejmě vám peníze mizí někde úplně jinde nějak úplně jinak, když se "z hodně vydělává" stane "nemám peníze".
Jinak studená jídla - pomazánky - budapešťská, česneková, sýrová, bylinková, rybičková...
vaječná jídla - plněná vejce, vajíčkový salát, vajíčková pomazánka, chléb s vejcem natvrdo, marinovaná vejce...
vydatné saláty - čočkový, fazolový, kuskusový, těstovinový...
studené masové nářezy - např. pečená krůtí prsa v bylinkách, krájená pak na tenké plátky
dále aspiky - šunkové, zeleninové, klasická huspenina...
studené polévky - tarator, gaspacho, salmorejo...
Předchozí