Přidat odpověď
Jo jinak se dají udělat:
Smaženky (namočit chleba ve vajíčku,opéct,potřít hořčicí) Na to je možné dát plátek salámu,ale je to dobré i bez něj. K tomu salát,ale ani ten nemusí být.
Topinky - (opečené namazat taveňákem nebo obyčejnou paštikou) Jedí to tak na šumavě,kde na ten taveňák dávají ještě plátek šunky a volské oko,ale i bez té oblohy je to dobré.
Bramborové placičky. Normální těsto z pytlíku udělat dle návodu a vykrájet placičky. Do placiček se dá dát jakýkoliv kousek uzeniny a sýra a zabalit. Potom opéct. Nebo se nakrájí kousek cibulky,slaniny,salámu atd. přímo do těsta rukou udělat placičky a opéct. Po upečení se taky dají potřít hořčicí,kečupem,ale je to dobré i bez toho.
Palačinky - na sladko i slano
Farmářské brambory - uvařené brambory opéct,posolit,popepřit,může se k nim hodit trochu nakrájené slaninky a potom zalít vajíčkem a nebo pokud vejce není to nechat bez vajíčka. Zužitkovávám takhle zbytky.
Listové těsto - z listového těsta se dají udělat klasické šneky. Potřít kečupem poklást slaninou a sýrem,zatočit a upéct. Nebo se vykrájejí kolečka,do nich se dá rozmačkaný balkán s vajíčkem,kolečko se uzavře a v troubě upeče. Je to dobrota,která se dá jíst i studená.Nebo do listového těsta zabalit párek atd.
Cuketové bramboráčky. Cuketu nastrouhat a přidat pár brambor kvůli škrobu. Pepř,sůl,vejce a bramboráčky jsou připravené ke smažení. Může se do toho přidat uzenina,ale nemusí.
Jinak mrkni na inspiraci na stránky mmb do receptů. Často tam najdu něco zajímavého. Teď jsem tam třeba našla recept,jak vyrobit bůčkovou domácí pomazánku,která v lednici taky vydrží na chlebík dost dlouho a výroba je jednoduchá.
Předchozí