Přidat odpověď
Dokud jsem pracovala ve školce fungovalo tam právě to namazání rohlíku marmeládou docela dobře. Všechny děti chápali, že dítě má dietu. nekomentovala to ani jedna strana... Záleží na učitelkách , jak to dětem podají. také se alergickým dětem paní kuchařka snažila nahradit jídlo tím, co měla (např brambory s tvarohem, když ostatní měli rybu, nebo čočka s plátkem šunky, když ostatní měli vajíčko...) A šlo to. Možná v malých školách to může fungovat podobně, pokud narazíte na slušné lidi.
Já bych hlavně byla pro to, aby školní jídelna byla povinna zveřejnit , jaké alergeny jídlo obsahuje ( vídám to např v restauracích v německu). Asi bychom se ve školních jídelnách kolikrát divili, co tam je problémových věcí (např.glutamáty).
Bohužel moje děti chodí do školních jídelen, které jsou spíše chemickými laboratořemi, než jídelnami. Naneštěstí je jídelna samostatný subjekt, takže ředitelství školy s tím nic nezmůže. A jiná jídelna v okolí školy není :-( . tak se snažím stravování v ŠJ omezit na minimum.
Předchozí