Přidat odpověď
Ahoj Helčo,
abych řekla pravdu, tak od socializace upouštíme. V první třídě jsme začli třemi kroužky v místě bydliště a chodili všude pěšky. V pololetí jsme jeden vypustili, bylo toho moc a kroužek neslňoval to, co jsme od něj očekávali. Na konci roku další, učitelka jako odbornice asi fajn, ale jednání s dětmi tristní a arogantní. Kamarádky tam sice měla, ale většina dětí skončila kvůli paní učce. Do skauta nechtěla, že chce mít čas raději na angličtinu a hlavně hudebku. Trochu se utříbily zájmy. Taky jsem zvědavá, jak to skloubíme.
Nejraději bych, abychom měli aspoň jeden až dva dny v týdnu volné.
Letos to budeme mít asi takto. Mladší klavír (třetím rokem) + 2x týdně tenis (nutně potřebuje fyzickou aktivitu, protože to je nevypnutelný dynamit). Starší klavír, flétna + astronomický kroužek (ten je naštěstí ob týden, tak to jde).
No, prcek chodí do hudebky od svých 6ti měsíců pravidelně, tak je zvyklý. Přijdu si jak stěhovací četa, jeden batoh jen pro něj. Hry, NEHLUČNÉ stavebnice, omalovánky, pastelky, skládačky, knížky, aby potichu vydržel. Sledujeme z okna auta, ptáčky. Někdy ho zabaví chození po schodech na horu a dolů. Když ještě nemrzne, je to lepší, dá se courat po venku, sbírat kaštany, trhat kytičky, houpat se na zábradlí, berem s sebou i odrážedlo. Někdy usnul v autě, tak jsem tam s ním počkala a četla si. Na to se těším nejvíc. Na tenis jezdí taky s námi, tam je hezky, chodíme na hřiště. Astrokroužek je taky 15 km odtud, tak taky všichni. Většinu týdne jsem tu s dětma sama, když manžel občas dorazí, potřebuje spíš s něčím pomoct. Auta máme tedy dvě, jedno musí mít manžel nutně kvůli práci,druhé mám já, abychom si mohly vše vyřídit sami. Kroužky, bazén, nákupy, doktory, babičku. Každý měsíc jezdíme do Prahy do Motola, to se snaží vzít si taťka volno a pojímáme to jako rodinný výlet. Vyrážíme všichni, obšťastníme prarodiče, spojíme s výletem... No, bez auta bych to nezvládala. Kroužky máme teď vlastně všechny 10 - 25 km daleko, je to náročnější na logistiku, ale zas to děti baví.
Jinak děti chodí normálně ven, na tábory.
Předchozí