Přidat odpověď
naprosty souhlas s beruskou
napred bych vyrazne omezila tuky. Pak bych si nastudovala co je vyzivove hodnotna potravina a co jen vycpavka. Na netu je toho mraky. Dobry je trebas stob.cz . Z toho hodne vychazim. Najit recepty podle jejich "navodu" je uz trivka.
-zrusit maslo nebo jakekoliv mazadlo na pecivo. Rovnou davat sunku, syr...
-omezit smazeni - prazit na sucho nebo peci nebo dusit. Litr oleje (pouzivam jen olivovy panensky) mi vystaci na mesic.
-kolace vybirat takove, kde je minimum tuku a maximum vyzivove hodnotnejch potravin, zrusit napriklad listkove testo, u kremu v dortech nahradit maslo trebas pudinkem, nebo i je lepsi dat puding+slehacka nez puding+maslo. Ja kombinuju puding+tvaroh, pokud je to svatecni tak slehacku. Idealni jsou cheescakes, minimum testa + velka vrstva tvarohove naplne.
-jeden cas jsem davala spaldovou a celozrnou mouku, ale rodina to zavrhla, tak celozrnou akorat zahustuju omacky (jisku delam nasucho, pokud to omacka umoznuje tak zahustuju rozmixovanou zeleninou)
-k jidlu nakrajenou zeleninu nebo zeleninovy salat. Okurkovy nebo mrkvovo-jablecny jedi i moje deti.
-delam ovocne pohary - nakrajene ovoce + tvarohovy krem + lzicka slehacky a posypu kostickou horke cokolady (na ozdobu)
-vynikajici svacinka je nakrajene ovoce se lzici bileho jogurtu
-kdyz uz cokoladu, tak horkou
Předchozí