Já jsem po celou základku dělala úkoly v kuchyni na stole. Staršímu jsem ale hned pořídila psací stůl, je nás v bytě pět (naše rodinka a děda) a děda je zvyklý si v kuchyni u stolu roztáhnout noviny (a protože ten stůl není kdovíjak velký, tak by se tam už kluk s úkoly prostě nevešel). Takže starší má svůj prostor.
V první třídě ty úkoly nejsou na extra dlouhou dobu (deset patnáct minut), tak první pololetí nebyl problém u něj stát a kontrolovat ho. Pak už si dělal úkoly sám (ale on je případ sám pro sebe, nenechá si do ničeho mluvit) a já mu je jen kontrolovala.
Teď jsme zrovna předělali pokojíček a rovnou jsme do něj pořídili i druhý stůl pro mladšího (i když zatím bude sloužit jako úložiště pro krabice a kufříky s hračkami). Pokojíček mají trošku větší, ale ne o moc (2,8x3,5). Přesto počítám, že mladší si bude nejdřív dělat úkoly v kuchyni na stole, aby ten starší měl klid v pokojíčku. Ale to je ještě za dlouho
.
Kamarádka pro prvňačku také neměla stůl a holčička dělala všechno v kuchyni (samozřejmě nemají dědečka s novinama
). Takže já bych to nijak extra nehrotila.