Přidat odpověď
Na tom stereotypu něco bude, to je fakt.
Televizi nezapínáme každý den, ale jsou večery, jednou za čas, kdy máme náladu se pasivně bavit. Neumím jako moje máma týden dopředu proškrtat TV program a vybírat si, na většinu zaškrtaných pořadů bych totiž stejně neměla čas.
Ale tak jo, není problém na televizi zapomenout a dělat něco jiného, ale tady nejde jen o ty filmy, seriály a různé show.
Ani ty zprávy a noviny nejsou objektivní, i tam je nám podstrkováno ve většině násilí a zkreslené informace. Negativní vjemy se na nás hrnou ze všech stran, i když je nechceme vidět a vnímat, jsou všude. Na internetu, v obchodech, vystavené na očích dětí.
A ve všech těch seriálech, filmech, zprávách, je nám podsouváno, že lež a podvody jsou běžnou součástí našeho života a takové chování je normální. Doufám, že nejsem paranoidní, ale pozoruju i na svých známých, že tuhle "normu" přebírají do svých životů. Možná jsem přecitlivělá, v poslední době mě zklamalo pár lidí, kterým jsem věřila. A vidím v tom opravdu souvislost s celkovým systémem informovanosti a vůbec žití. Ale to nevyřeším, s tím se musím smířit.
Předchozí