| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ivatemo,
mně se povedl udělat do sklokeramiky díru, už nevím ja, jestli mi na ni něco spadlo, každopádně se to povedlo mimo plotýnku, takže jsem na tom vařila dál, deska nepraskla. Kdyby to bylo ale v místě, kde se zahřívá, bála bych se. Obecně ale nějak poškodit sklokeramickou desku není vůbec snadné. Nedoporučuje se akorát na studenou část dávat horké hrnce (někdo může být zvyklý přesouvat mezi plotýnkama nebo když vaří na velkých kamnech) a když se pod hrnec dostane voda (uteče nebo vycáká z hrnce), že by ty rozdíly teplot a tlaků mohly způsobit prasknutí. No já jsem lempl a dost to šidím a tímhle způsobem jsem desku ještě nezničila ~;).

Jinak ta podložka na propojení indukční desky a nádobí existuje, fungovat to funguje, jen tím přicházíš o výhody, co indukční deska poskytuje, tedy o úspory energie založené na principu, že se ohřívá jen nádoba (musela bys mít více podložek přesně podle rozměrů nádob, jinak se prostě ohřívá celá podložka, bez ohledu na to, jak velká nádoba na ní stojí a z volné plochy se ta energie ztrácí pdobně jako na příliš velké plotýnce).

My před čtyřmi roky akutně potřebovali nový sporák moc peněz nebylo, koupili jsme jeden z nejlevnějších se sklokeramickou deskou a ten zatím vydržel všechno...navíc má dvě plotýnky s různou velikostí ohřívací plochy, takže mám 6 velikostí plotýnky a mohu si vybrat, kam který hrnec postavím....Na chalupu bych doporučila spíš něco takového...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.