Žluťásku, Úlehlová-Tilschová je postava kuchyně meziválečné a především poválečné. Tedy už zřetelně pozdější. To je právě to, postupně se, mimo jiné s rozmáháním strojových mlýnů, zlevňovala mouka v poměru k nemletým obilninám (kroupy, jáhly...) a i domácím mléčným produktům. a tak se postupně víc a víc moučnilo. Proto píšu o české, především měšťanské kuchyni 19. stol., kterou považuju za kořeny tradiční české kuchyně.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.