Ona ta souvislost je taková nepřímá. zahuštění omáčky moukou (a to i malým množstvím), totiž dost silně "ztlumí chuť". a člověk, který si omáčkou "omáčí" maso či přílohu, pak pro dosažení stejného chuťového uspokojení jí omáčky více, než kdyby byla dostatečně výrazná. A tak se může zbytečně přejíst.
Když se podíváš na evropské kuchyně, které zahrnují omáčky a udržely si kontinuitu - zejména italská a francouzská - tak tam jsou omáčky v pravém smyslu toho slova - plná chuť, malé množství.Jen pro ochucení sousta. Stačí klasická italská rajská - žádná mouka, zato koncentrace chuti rajčat pomalým odpařením.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.