Přidat odpověď
Z uvedeného může být problém pomazánkové máslo, chléb (pokud neupečeš domácí) a pokud plánuješ jednohubky na rohlíky, tak i rohlíky. Do kupovaného pečiva se laktóza dost často přidává.
Ale česnekovou pomazánku můžeš snadno udělat místo z pommásla z majonézy a je po problému. Místo na rohlíky ji můžeš namazat na kolečka salátové okurky a je po problému.
"Nějaká pomazánka" je tajemný pojem - ale pokud uděláš např. guacamole, hummus, lilkový kaviár... prostě něco bez mléčného základu, je to v poho. Chléb holt, pokud ho nepečeš, koupit radši balený, tam na obalu píšou, pokud je tam přidaná laktóza. I když chleba se s ní moc často nesladí, spíš se najde v bílém pečivu.
Piškot a cuketa bez problému.
Předchozí