Fialofko, to jsou takové, no.. kyselost a zásaditost těla je potravou ovlivńována velice málo. A tělo si ji umí velmi zdatně regulovat. Daleko lépe umíme regulovat acidózu než alkalózu.
A hlavní podíl na pH má buněčný metabolismus a je mu úuplně fuk, jestli sis dala zrovna zelí
to je taky taková módní vlna, objevila se v Čechách kdysi s objevením se výrobců jablečného octa (a kupodivu, neobyčejně mnoho lidí skočilo na neuvěřitelnou pitomost, že pití octa je zásadotvorné - kam dali rozum, pití kyseliny dodává volné vodíkové kationty a prostě se tam ty hydroxylové zbytky, ani žádné akceptory protonů, neobjeví).
A rakovina - to je mnohem složitější problematika, to se takhle nená jednoduše říci. Ale "rakovina roste v kyselém organismu" je rozhodně blbost. Mohly bychom se podívat na mikroporstředí, na to, že buńky jsou odlnější při acidóze, na hladinu krevních plynů při různém pH... a tedy souvislosti s výživou buněk... ale musím ít chy\stat mrňousovi oběd, už se budí