Přidat odpověď
Tenhle recept mi svého času poslala Rain - kamarádka z rodiny.cz:
Uvařím hovězí maso, jaké uzná za vhodné, my radši libovější, k tomu dám vařit celou cibuli, tak dvě celé mrkve a někdy i tři stroužky česneku, taky celé. K tomu přihodím nějaký ten bobkový list, nové koření a celý pepř. Osolím dle chuti. Vařím do měkka (maso:o))
Vedle si dám vařit na kostičky brambory a ve stejném hrnci i pár mrkví na takový ty čtvrtkolečka. Osolené a s troškou kmínu. A na další pánvi smažím (třeba na cibulce) na kostičky nakrájený zelí s kmínem, solí, cukrem a trochou octa, skoro doměkka, máme rádi, když to trošku křupe.
No a když je to všechno podle mojí chuti uvařené, sleju vývar, nakrájím maso a eventuelně i tu zeleninu, se kterou se dělalo, přileju brambory s mrkví i s vodou, ve které se to vařilo a přidám zelí. Podle množství přidám jednu nebo dvě sklenice červené řepy a dvě nebo tři ty menší konzervy rajského protlaku. Nechám provařit, ochutnám a případně ještě dosolím. Podávám se zakysanou smetanou, musím říct, že mi dost zachutnala ta od Ramy Coulinaise. Množství ti fakt neřeknu, protože vždycky dávám všechno od oka, ale rozhodně by v tom měla skoro stát lžíce :o).
Já si recept časem přizpůsobila podle naší chuti, ale jako základ mi recept příjde dokonalý.
Předchozí