| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Monty, ty máš opravdu ráda RUSKOU kuchyni?
Jako decera velké komuinistické funkcionářky jsem byla v Rusku nepočítaně. Nejen jako doprovod mámy, ale i na ruském táboře, na výměnném pobytu v ruské rodině.

Pamatuju se, že pobyt v Rusku rovnal se drastické dietě. Výjimkou byly jen pobyty v super hotelech s mámou. To nás živili mezinárodní kuchyní hojně doplněvanou kysanou smetanou a kaviárem.

Jinak typická ruská kuchyně je podle mě kaše ke snídaně (jáhelná, prosná, ovesná...), Jí je naslano, většinou je přelité olejem. Brr.
Hlavní jídlo: boršč (mňam) a následně hlavně vařené či dušené maso. To by nebylo špatně, kdyby předem maso naložili, následně pořádně okořenili. Vařené jehněčí či skopové od té doby prostě nemůžu polknout.
Hodně mi vadilo, že tam hojně místo zelené petrželk ypoužívají kopr. Sypali ho skoro na vše a já ho nemusím. Ble.

Pamatuju se na tábor, který byl u hronic se Sibiří. Když jsme přijeli - vážili nás. Nechápala jsem. Potom nastal horor. Jídlo se jíst nedalo a to jsme měli sebou spoustu konzerv, ke kterým jsme si odnášeli z jídelny chleba, který naštěstí dávají úplně ke všemu. V polovině pobytu nás převážili, zjistili, že hodně hubneme. Vyděsili se, že "inostránci" hubnou a bude ostuda. Následně jsme byli zasypáváni cukrem, buchtami... Brr.

Závěrem: jak jsem už napsala, byla jsem v Rusku nepočítaně. Najedla jsem se jen v době, kdy jsem s mámou jedla v několikahvězdičkových hotelech, kde se vařila mezinárodní kuchyně. Všude jinde jsem trpěla. A že se jinde snažili nám podstrojovat. V hubnutí jsem nebyla já (ani moje rodina) sama. Hubnuly i všechny ostatí děti na táboře. Líp se nevařilo ani na soudružských pobytech ve spřátelených rodinách.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.