Majdo, pro mě to rozhodně pohodová muzika není, pro mě to vlastně není žádná muzika. Aspoň z toho, co jsem slyšela. Když to chvíli poslouchám, hýbe mi to nepříjemně žaludkem a je mi z toho blbě, mám pocit, jako by mi vymývali mozek (stejně nevolno je mi i při dechovce a jakýchkoli řvoucích elektrických kytarách). Pohodová muzika jsou pro mě Ebeni, Plíhal...
Hudba ve mě musí vzbuzovat příjemný pocit, a ne nevolnost, z hudby musí příjemně mrazit. Pořádnej nářez, to je pro mě třeba Handel. Ale to si pouštím, jen když jsem sama, svým dětem to nevnucuju, poslouchají, co se jim líbí - zatím Vodňanského, Hradišťan, Klíč, Havěť všelijakou...
Proto jsem se ptala, jestli existuje podobný styl tance, který by byl na trochu jinou hudbu - aby to mělo aspoň nějakou pěknou melodii, byly v tom harmonie apod. Je mi jasné, že to vždycky bude založené na opakujícím se rytmickém vzorci s nějakými deklamacemi a sem tam pokusem o zpěv, ale třeba existuje něco příjemnějšího na poslech, než se dostalo ke mě.
Jestli se v tom dá najít i hezká muzika, hoďte mi sem odkaz, ráda si něco poslechnu, dík.