Ahojky,
Náčenko, taky se přidávam k nemléčným kaším. Kupuju také v DM od Alnatury Jáhlovou nebo tu 4zrnou a mícham je do vody a přidávam trošku přesnídávky, aby to mělo nějakou chuť. Zkoušela jsem i Sunarky, ale ty dělají pucky a hlavně mi přijde, že musim nasypat hodně té směsi, než se to zahustí, takže jí pak máme za pár dnů snězenou, protože je začla zase jíst i Barunka, když to vidí.
Jinak, Lete a Shantule, malých je mi líto, že mají takové problémy, mě stačil Barunky ekzém, který reagoval na jídlo, kosmetiku, oblečení apod. Držela jsem tenkrát Barunku s jídlem hodně zkrátka a vyplatilo se mi to, dneska už nemá nic, může jíst všechno a naštěstí se to nepřehouplo do astma, jak to často bývá. Taky jsme tenkrát byli na alergologii, braly krev na protilátky i dělali kožní testy, ale bylo to k ničemu, protože jí tenkrát nic nevyšlo a přitom se mi třeba brutálně osypala po vařené bramboře. Prý často u takhle malých dětí testy nic neprokážou a přitom je skutečnost jiná. Takže jsme tam pak už nešli a nejlepší tester jsem byla já, že jsem jí zkoušela postupně různá jídla a vysledovala jsem si, co jí vadí a co ne. A kravské mléko bych rozhodně nedávala, je to velký alergen, i když se v testech neprokáže.
S Luckou už to tolik neřešim, naštěstí nemá ani ekzém ani žádnou alergii, pomalu zavádim nová jídla, teď je v kursu nektarinka, kterou celou vyžužlá a děsně jí to baví. Lepek dávam od 6.měsíce, buď ho má v kaši nebo dávam bezvaječné těstoviny nebo špaldu do oběda.
Lete, ještě moc držim palce s tatínkem a posílam hodně sil