| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Fascinuje mě, jak se tady vždycky všechno překroutí.

Jako ta atraktivita žen - ne, žádná se nesnaží být atraktivní. Ale když se tady diskutuje hubnutí, hodně časté jsou výkřiky: jsem tlustá, mám celých 63 kilo na výšku 165 a před dětmi jsem měla 57 - čili nadváhu objektivně nemá, ale hroutí se z toho, že už nemá jako "před dětma"

Fakt si myslíte, že tohle dřív ženy řešily?

Nebo byly ve čtyřiceti některé turch šedivé - no a co? Prostě tak mají nastavené geny. Dneska by šedivá čtyřicítka byla za cuchtu.

Tak si nelžeme do kapsy, že když si naše prababičky jednou za týden natočily vlasy na papírky nebo natáčky, navlékly korzet, aby to vypadalo, že mají ještě pas a vyrazily na korzo nebo do kostela, že tohle je atraktivita.

Já souhlasím se 7kráskou, vosí pas a ňadra dmoucí byly rekvizity holčin pod dvacet, k co nejrychlejšímu ulovení ženicha. Pak "měly vystaráno" a klidně kynuly. Fintění se v podání dřívějších generací znamenalo novou dlouhou sukni nebo šaty a ty natočené vlasy. Celulitidní stehna aj. "vady na kráse" se prostě v takovém úboru schovaly. Dneska je poněkud jiná móda, kdo jí alespoň rámcově nosí, nemůže vypadat jako naše prababičky.

Takže je "atraktivita" - viz nový fěrtoch nebo halenka - to jest navštívit švadlenu a "atraktivita v dnešním podání" - omezování v jídle, permanentní sportování, aby člověk neměl velikost 54, barvení odrostů atd. atd.

Dobové fotky přesně o tomhle vypovídají - sice na nich je žena "vymustrovaná", ale vdané ženy jsou běžně těžce prošedivělé a kil mají navíc požehnaně.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.