| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Vlad,
moje babička měla h odně podobný životní osud. Teď je jí 89 let a stále je plná elánu a život se s ní fakt nemazlil. Pocházela z chudé rodiny a ve 12 letech už musela jít sloužit.
Těsně před svatbou (týden) (byla těhotná) jí Němci zastřelili budoucího muže,takže zůstala sama s dítětem a stále sloužila. Pak se nějak seznámila s dědou,vzali se a ona porodila další 4 děti. K tomu měla dědu,který byl sice jako děda fajn,ale jako manžel-parner stál za starou bačkoru. Taky měl tu představu o tom,že žena patří k plotně,k dětem a do postele. Babička celý život hodně pracovala,aby uživila děti. Jídla bylo po válce celkem málo,tak raději dala dětem,než sobě a přesto,jak s ní děda zacházel se o něj postarala do jeho smrti a měla ho ráda i když jí fakt terorizoval.
Ptala jsem se jí,proč se s dědou nerozvede a ona mi řekla,že by nevzala dětem tátu. Podotýkám,že všechny děti už dávno měli své rodiny.Moje babička je strašně hodný člověk. Fakt si nikdy na nic nestěžuje a je ráda na světe. Je to dáma,která do loňského roku odmítala nosit hůlku,protože není žádná stará baba a konečně si na stará kolena může dopřát všeho co celý život nemohla.
Ještě bych chtěla říct,že,když byla malá,tak doma vládl železnou rukou její tatínek a ona měla tak nějak v sobě,že chlap se musí poslouchat. Pro mě nepochopitelné,ale tehdy to tak asi fungovalo.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.