Ještě jen radu: kyselé mléko nech stát do doby, až se začne oddělovat syrovátka od tvarohu. Já ho někdy nechávám v lednici. Trvá to i několik dnů. Pak to teprve zceď. Kdybys to chtěla zrychlit, stačí dát na plotnu ohřát, ale nemusí se to převařovat, tvaroh pak klihovatí a není tak dobrý. Tak se dělá ten na strouhání, prostě se pak od syrovátky vylisuje. Neboj se delší doby zpracování, nezplesniví to ani se to jinak nezkazí.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.