Přidat odpověď
kvalitní potraviny se dají koupit, nemusí to být až tak drahé, chce to hlavně studovat složení + výrobce. Jsem tady psala x krát a před jakou dobou, že polskýho cokoliv ne a byla jsem málem kamenovaná, že to mají v cajku a ejhle ... co všechno se do toho dá dát.
Mám tedy výhodu, že žiju ve městě, kde se kolem celkem dost pěstuje zelenina + ovoce, takže co jde si kupuji přímo od zdroje, chleba kupuji žitný z místní pekárny a občas upeču - pravda syn mívá do školy na svačinu obyč. bílý rohlík , aby neměl pocit, že to nemá nikdy - mléko + mléčné výrobky hlídám, aby byly původem ČR, kupuji roky jen máslo a ne ztužený hmoty, sýry typu lučina, cihlu z Poličky ( za je fakt dobrá, ještě se mi nestalo, že by nebyla) , v Poličce dělají i dobrou majolku v malých sáčkách, takže když občas potřebuju využiju tu, protože když potřebuju dvě lžíce, tak kvůli tomu nebudu pak vyhazovat zbytek sleničky, protože to moc nejíme, oleje mám doma různý, jak olivový, tak slunečnicový i řepkový, ale taky třeab rýžový apod, střídám to.
Kupuju různý semínka a ta míchám do čeho se dá ( jogurt, buchty, chleba...) a tak semínka ke klíčení ... řeřicha, vojtěška, mungo fazole, čočka, cizrna ... jíme i takové věci jako je pohanka, jáhly ... maso kupuju taky, ale hlavně ne v supermar. co jsem si zjišťovala, tak všude to je buď z Rakouska, Polska nebo Maďarska, takže chodím k řezníkovi, kde vím, že bere maso z ČR.
jde hlavně o to naučit děti takové věci jíst
Předchozí