Je to kvůli lepší stravitelnosti, taky by se tím měla omezit jejich nadýmavost. A ano, zkrátí se doba vaření. Různé luštěniny se namáčejí různě dlouhou dobu, nejméně dlouho čočka - té stačí 2 hodiny. Včera jsem vařila hrách a na obalu bylo - podle mě chybně - uvedeno, že se vaří ve stejné vodě, v jaké se namáčel. Tu je lépe vylét, a ještě je možné luštěninu po tom, co se uvede do varu, přecedit a znovu dát čistou studenou vodu.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.