| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jako malá jsem vyrůstala jako SJ. Moji rodiče spoznali tuto víru před revolucí, maminka se nechala pokřtít, táta ne. Odmalička jsme byli se sourozenci vedení maminkou. Nakonec jsme se v dospělosti nechali pokřtít já a starší sestra. Táta od nás odešel, ale tam byli spíše jiné důvody. Ve sborech SJ je na mladé lidi hodně vyvíjený tlak ze strany jiných mladých. V podstatě nemáte jiné přátelé a několik krát do týdne, téměř každý den, jste psychologicky ´nucen´ střetávat se se členmi sboru. Musíte chodit kázat a vykazovat určité výsledky, není dobré mít nějaké pochybnosti, nebo se oddalovat. Já jsem je začala mít, když jsem zažila sebevraždu spolužačky, bylo mi řečeno, že tak mladí lidi nemohou být nikdy vzkříšeni, protože se dobrovolně rozhodli zanechat dar života. Po škole, pod záminkou odstěhování se do zahraničí za prací, jsem opustila i svou rodinu a církev. Rodina se mnou nepřestala být v kontaktu, teď se hodně navštěvujeme, ale ze strany maminky, sestry a hlavně její nový rodiny mnohokrát cítim, že mezi ně nepatřím. Jsem z malého města a proto nerada chodím domů. Svědků je tam hodně a když jdu po ulici s mojí rodinou, tá se s nima přede mnou baví a oni mě ani nepozdraví, dělají, že tam nestojím. Chápu, že by to pro ně byl hřích mě vůbec pozdravit, já jsem se s tím vyrovnala, jenom mě mrzí, že moje maminka a sestra se pořád nechají manipulovat. Je hodně rodin, které jsou v pohodě, ale taky hodně rodín, které jsou zfanatizované. Mojí mladši sestru jednou sexuálně obtěžoval jeden člen sboru, ale jí jako nepokřtenej nikdo nevěřil. Dokonce ani já. A teď po 10 letech se ukázalo, že ten člověk byl psychicky nemocný a že ho museli zavřít do ústavu. I svědkové jsou jen lidi, ale mnohokrát na to zapomínají a myslí si, že jenom oni jsou ti nejlepší a vyvolení. A pokud nedodržujete pravidla organizace a snažíte se pochopit Bibli srdcem, nebo najít odpověď někde jinde, jste odpadlík. A i když odejdete a neodejdete daleko, kde vás neznaji, vždy si najdou nějakou cestičku, aby jste udělali pokáni a vrátili se na ´správnou, jedinou cestu.´

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.