Přidat odpověď
Dobrý večer,
protože se tu probíralo téma přeléčení streptokoka atb, tak se zeptám i já, a byla bych ráda, kdybyste mi poradili.
Dceru v neděli začlo z ničeho nic bolet ucho. Nakapla jsem otipax. V noci pak ještě jednou. Na noc jsem jí dala ibalgin sirup, aby dobře spala a ulevilo jí to od bolesti. Ráno byla mnohem lepší, ale na bolest ucha si stále stěžovala. Dopoledne ji pak začlo bolet ouško druhé, takže jsem střídavě kapala jedno a pak druhé ucho. Hrála si se sestřičkou a byla celkově v pohodě, až na tu občasnou bolest ucha, kterou zmínila. Odpoledne kolem 16h už měla zvýšenou teplotu (37.8). Dostala Ibalgin a večer byla bez teploty. V noci spala bez přerušení, ale dneska jsem ji pro jistotu vzala na orl, kde ji paní doktorka vyšetřila. Závěrem je oboustranný zánět středního ucha s tím, že u levého ucha (což bylo to, kterým ty bolesti začaly) se jí zdá, že je naprasklý bubínek. Takže dcera dostala atb Xorimax 250mg, dávkování po 12h. K tomu opět otipax. Ale když jsem si pročítala příbalový leták (který jsem předtí neměla), tak tam stojí, že by se neměly kapat při porušeném bubínku. Tak nevím, kapat, nekapat? A atb jsou na 10dní, takže opět vyvstává otázka, jeslti ji poslat do školy od úterý/středy nebo ji nechat doma (což mi přijde zbytečně dlouho).
Za názory díky a hezký večer všem!
Předchozí