Dělám si doma jogurt už cca 3 měsíce.
Mám od kamarádky kulturu z Japonska - je o dost tekutější, ale mě to neva.
Nicméně jsem zkoušela udělat ho i z Hollandie a taky se povedl.
Postupovala jsem tak, že jsem večer vzala plastovou krabičku, do ní dala cca 2 lžíce jogurtu, zalila mlékem (používám plnotučné trvanlivé), dobře to rozmíchala - proces míchání jsem ještě vylepšila tak, že používám takové to "napěňovátko" mléka na baterky
, zacvakla víčko a postavila na teplé topení. Ráno byl jogurt. Případně se to na topení postaví ráno a odpoledne je hotovo.
Ten japonský lze nechat i normoš v kuchyni při pokojové teplotě (máme doma cca 23-24 stpňů), nicméně "z topení" je hustší.
Hollandia mi v kuchyni na lince nezhoustla téměř vůbec, asi jí bylo zima