Přidat odpověď
Pawli,
kdyby mě můj chlap odesílal od malování podobnými slovy, tak by mě naštval. Já mu malování ráda přenechám, ostatně je vyšší, takže třeba stropy jsou pro něj snazší, ale argument, že jen on to na rozdíl ode mne udělá pořádně, by mě docela popudil. Tak kdyby byl malíř pokojů... Navíc když to třeba u mých známých probíhá tak, že ženská vyklidí většinu pokoje, pak spolu šoupnou nábytkem, on koupí barvu, ona ten nábytek pozakrývá, on vymaluje, ona všechno umyje... a pak on hrdě hlásí rodině "vymaloval jsem obývák". A opravdu to tak chápe :-(
Já jsem už z původní rodiny zvyklá na "malovali jsme", případně "gruntovali jsme", a jsem za to svým rodičům vděčná.
A ještě to "si"... já "si" to uklidím... já teda potřebuju vanu, ve které se dá koupat, a záchod, na který se nebojím usednout, úplně stejně jako zbytek rodiny. "si" uklízím jen svůj prostor a svůj binec. A ačkoliv jsem většinou hybnou silou a vrchním velitelem rodinných úklidů, Tak představa, že se budu "bavit" pucováním kuchyně, zatímco muži se půjdou bavit mimo domov... tohle by mě vážně vytočilo.
Mě ta reklama neuráží, jaksi se nemá smysl urážet nad televizními obrázky, ale udělat to můj partner, tak bych vybublala. A tenhle typ reklam bohužel jede po myšlenkových stereotypech většiny populace, takže závěr, že české ženy "si" uklízí a chlapi se mezitím raději zdekujou k něčemu zábavnějšímu... mě nefascinuje.
Předchozí