Mě to leží v hlavě proto, že jsem podědila po té kolegyni třídu deváťáků, kteří mají dělat přijímačky, a v devítce využívat znalosti z nižších ročníků k náročnějším úlohám. A oni při jejich každohodinovém "řevu" nepostřehli, jak se zachází s celými čísly, jak se řádně v klidu a trpělivě řeší rovnice, používá poměr a pod. Pak je hodně těžké chtít po nich aplikovat jejich nižší "znalosti" na složité slovní úlohy...a čas na znovuvysvětlování základů fakt není. Dle mě tím trpí hlavně ty děti, učitelka si může najít jiné povolání, ale systematický základ technických předmětů moc dohnat nejde.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.