| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Taky jsem viděla (poté, co jsme si s manželem museli "vyříkat", zda je důležitější, aby on viděl Poštu pro Tebe ~8~~o~~8~, nebo aby šlo toto - fakt nechápu~a~~q~, takový je to chytrý člověk...)
a taky jsem slzela...

Už jsem o NW viděla několik pořadů, toto téma mám dost načtené, nakoukané, dalo by se říct "nastudované"...
...pořád a pořád mě to zvláštně přitahuje, děsí, dojímá, jitří snad všechny moje emoce...netuším proč...

Nic Winton je úžasný, nádherný člověk! Skutečně někdo, kdo skutečně může jít příkladem ostatním!
Nejkrásnější pro mne na tom všem (pominu-li všechny zachráněné děti) je ten jeho příklad - odkaz, který žije dál v dětech, dalších lidech, kteří se díky jeho příkladu rozhodli pomáhat ostatním, který dává v té vší všednodenní rutině naději a víru ve vlastní schopnosti a možnosti i jednotlivce:

"Všechno co se dá uskutečnit, když to není vysloveně nemožné, když na to člověk zaměří svou mysl, a když je rozhodnutý,že to udělá."

Myslím, že toto by se nemělo promítat a učit na 2. stupni, ale už na 1. - synek (6,5) se chvíli koukal, ještě i s mým vysvětlujícím komentářem a dneska se o tom ještě budeme bavit. Krásně navážeme na včerejší odpolední téma křest a náboženství - jelikož ho zajímalo, kde se berou druhá "křestní" jména. Vůbec mi nepřipadá, že je na to malý, není! Ty děti byly ještě menší...
Za mně - je třeba od nejútlejšího věku dětem zdůrazňovat, jaké máme štěstí na dobu a místo, kde žijeme ... a že i ony sami, my všichni, se můžeme zasloužit o to, jaké to bude, ne že ne! I když to není téměř nikdy ta nejrychlejší a nejsnadněnší cesta - spíš naopak...!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.