Přidat odpověď
Angrešte koukej jen namátkou jsem klikla na vyhledavače:
http://clanky.vareni.cz/brambory-zelenina-ktera-ma-zelenou/
Účinky na organismus
Úprava
Protože velmi mnoho účinných látek se nachází ve slupce, snažíme se, tedy pokud to její kvalita dovolí, jíst brambory se slupkou, ať už pečené nebo vařené v páře. Pokud to jen trošku jde, nevařte brambory ve vodě, protože mnoho výživných látek se vylouhuje do vody, kterou pak vylijete. Nejideálnější úprava brambor je vaření v páře, i oloupaných, stejně, jako se vaří knedlíky. Pakliže přece jenom vaříte brambory ve vodě, zkuste ji alespoň využít a ne, jak je ve většině domácnostech zvykem, vylít. Můžeme ji jemně osolenou vypít a tím do sebe dostat všechny důležité látky a minerály, nebo ji přidat do relaxační koupele a alespoň 20 minut v ní setrvat, vhodná je také k mytí nádobí, které se po umytí i bez použití saponátu bude lesknout. Dnes jsme si brambory představili obecně. Příště si povíme něco o nákupu, skladování, zpracování, použití v kuchyni a třeba vás zaujmou jako lék. Foto: Photos.com
Předchozí