Přidat odpověď
tyto výčty jednak nejsou dost přesné a někde i chybné, ale to není tak podstatné jako to, že nerozlišují zdroje železa na ty, v nichž železo pochází z haemu a non-haemové. Obě se liší využitelností. Dále je třeba uvížit i to, že jakkoli může být v jednom zdroji železa více než ve druhém, ale ten druhý je ve stravě v množství, kterým nahradí o něco nižší koncentraci atak je významnějším. Jiný zdroj, např. právě špenát, obsahem jiných látek (v daním případě oxalátů) využitelnost železa sníží.
Podstatné pro Vás je, že stra¨va, kterou jste popsala, je dostatečná a chudokrevnost Vašeho syna je potřeba objasnit po příčiné stránce. Železa (ale i krevního barvina, krvinek) může být málo nejen pro nedostatečný příjem (tvorbu), ale i pro zvýšené ztráty.
Předchozí