Ellíí, mně totiž hotová jen rozmrazená jídla nechutnají - kdežto ty masa s kořením a zeleninou jen manžel překlopil do pekáčku či papiňáku a ono se to samo udělalo a bylo to čerstvé.
Jatýrka (kvůli železu
) dá dost práce očistit, takže už samotné očištění a nakrájení předem pomohlo. A smíchání s kmínem, majoránkou a trochou papriky a trochou pokrájené slaniny (holt bez česneku a cibule, no) - do pekáčku lžička oleje a na to tuto a upéci, upečené osolit.
Kousky krůty smíchané už rovnou i se solí, s tymiánem, trochou citronové šťávy a trochou oleje.
Opět jen manžel překlopil do pekáčku a trochu podlil.
Ptáčky zcela hotové jen nandal do papiňáku a podlil.
Ta polívka z tlačenky je úplně v pohodě. protože tlačenka je sama o sobě dost riziková potravina (kvůli tomu, že zabíjačka = nikdo se moc nesere s tím, že by řešil, kde a čím krájí syrové a vařené maso - psala to tu tuším Buchlovanka, že následkem něčeho ze zabíjačky myslím předčasně porodila) - a v mrazáku samozřejmě nic z té kontaminace nechcípá, takže jíst tlačenku po zmrazení a rozmrazení je, no, hloupý nápad pro netěhotnou nekojící, ale pro těhotnou či kojící totální kravina.
Ta polívka z toho funguje, věř mi
Popř. pokud je tlačenka fákt hodně masitá s málo rosolem, tak ji lze i rozemletou zapéci jako prejt.