Přidat odpověď
Moje zkušenosti s panem doktorem jsou bohužel stejné jako v prvním příspěvku. Byla jsem u něj dnes na UZ ve 2. trimestru. Přivítal mě s tím, jaká jsem turistka, když jsem si dovolila narodit se ve východních Čechách, na 1. UZ jít na Vinohrady a teď k němu (pro vysvětlení - přes 10 let už žiji v Praze a na zmíněná pracovistě mě poslala moje lékařka, nepídila jsem se, proč mám jít pokaždé jinam). Poté, co mi řekl, že mám nízko placentu a mohu začít krvácet, jsem se zeptala, kdy (jestli kdykoli, nebo až ve třetím trimestru kolem porodu). Jen pohrdlivě zopakoval mou otázku a s odpovědí už se nenamáhal. Když jsem si dovolila se zeptat, jak je teď dítě velké, jen odseknul, že si to mám najít v knížce, že to on nevidí (no, nicméně to, co se píše v publikacích, by ale snad vedět měl). Když jsem se pozastavila nad tím, že v průkazce mám stáří plodu 20+6 a on mi diagnostikoval 21+2 (moje doktorka mě totiž měsíc předtím znejistěla tím, že je mimčo o týden větší než má být), tak si jen tak tak nezaklepal na čelo, že tři dny sem, tři dny tam, to přece vůbec nic neznamená (a jak to mám já asi vědět, od toho tam je přeci on, aby mi to vysvětlil a uklinil mě). A nejmilejší byl pan doktor na závěr, když jsem se ptala, jestli bylo vidět pohlaví, ale že znát ho nechci. "V tom případě vůbec nechápu váš dotaz. Já pohlaví neříkám, to není součást vyšetření, jen když na tom rodiče trvají." Hmm. Pan doktor je zkrátka na své pacientky přespříliš chytrý a ony ho svým těhotenstvím, zdá se, tuze obtěžují.
Předchozí