Přidat odpověď
Ahoj, posílám:
http://www.apetitonline.cz/recepty/961-citronovocizrnovy-kolac.html
(vyzkoušela jsem vařenou cizrnu a z té mi to nešlo a tak dělám jen z konzervované)
Kořeněný mrkvový koláč:
220g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
2 lžičky mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky nového koření
220g třtinového cukru
220g mrkve
4 lehce rozšlehaná vajíčka
150ml olivového a nebo slunečnicového oleje
Vymastěte a moukou vysypte dortovou formu a nebo středně velký pekáč. Do misky dejte mouku, kypřící prášek, koření, cukr a mrkev a pošlehejte .
Rozšlehejte vejce s olejem a přidejte do moučné směsi. Vše dobře propracujte. Vylejte směs do připravené formy a zarovnejte povrch. Pečte v troubě na 180°C 45-50 min..
A jako bonus Jáhelné šišky s mákem:
250g syrových jáhel
150g kukuřičné hladké nebo polohrubé mouky
3-4lžíce kukuřičné maizeny (kukuřičný škorb)
voda podle potřeby, záleží na konzistenci uvařených jáhel
na ochucení: rostlinný neztužovaný margarýn nebo přepuštěné máslo, opražený, namletý mák, sladký syrup (rýžový, pšeničný, javorový, agáve)
Studené vařené jáhly smícháme s trochou kukuřičné mouky a maizenou a rukama vypracujeme tuhé těsto. Vlhkýma rukama vyválíme šišky, které povaříme v osolené vodě. Důležité je šišky vyndavat jakmile vyplavou. Dále upravujeme dle potřeby. Zde: na pánvi zahřejeme sezamový olej, přidáme sirup a na této směsi šišky (studené a oschlé!) restujeme dokud nezezlátnou. Sypeme mletým mákem.
Předchozí