Přidat odpověď
Gerberko chodila jsem u prvního těhotenství přímo k MUDr. Moravcové a v té době (2005/2006) tam brali pouze krev z prstu! Byla jsem na odběru 3x a 6 týdnů před porodem mi zjistili cukrovku. Takže jsem držela dietu, brala si krev a chodila na kontroly. Brali krev před odběrem, hodinu a dvě hodiny po. Jinak jsem nepřibrala, měla jsem o 3 kila míň než před začátkem těhu. Rodila jsem teda "na rozkaz", vyvolávali mi porod ale i kvůli vysokému tlaku.
Pak jsem byla znovu těhotné v roce 2008 a sama si zažádala o to, aby mě tam doktorka poslala, jinak nemusíš. Brali krev ze žíly, ale jenom před a 2 hodiny po odběru. Vše OK, přesto jsem šla ještě na jeden odběr, pak už ne, cukrovku jsem neměla, dítko se narodilo spontánně a v pohodě.
U třetího mě tam doktorka posílat nechtěla, opět jsem to raději přetrpěla. Máme diabetes v rodině, za problémy mi to fakt nestojí.
Pokud Lora říká, že GD nemáš a nechceš to řešit, tak to prostě neřeš a hotovo. Mně třeba dr. Moravcová říkala, že dietu nedržím kvůli sobě, ale kvůli miminu a osobně si myslím, že to nikomu ještě neuškodilo. Pokud teda jenom dodržuješ dietu a necpou tě práškama, inzulinem či nechtějí vyvolávat porod předčasně.
Předchozí