Přidat odpověď
Jednu znám lehce od vidění, v Prostřeno byla sympatická, ve reálu ji povahově vůbec neznám, nevím, nakolik to tam bylo či nebylo zkreslující.
Sama bych do toho nikdy nešla. Tedy do té české mutace. Do francouzské bych i chtěla, to je skutečně pořad věnovaný umění pohostit, v celé šíři slova.
V české verzi nejde o zajímavé recepty, ale spíš o takovou sociální sondu. Mimochodem, to úchylné prolézání soukromí ve francouzské není.
Na české se moc nedívám, ale zrovna teď jsem viděla asi pět dílů v průběhu února. A bylo to tristní - ti, co uměli vařit, to vždy prohráli, protože si vyslechli od jiné soutěžící že "todle neni žádnej Caesar salát, v tom musí být slanina a vejce" (on tedy úplně dokonalý ten salát nebyl, ale tahle stížnost mě dostala).
Viděla jsem náhodou zrovna kus včerejšího dílu, jen hlavní chod. A to byla neskutečná ohavnost, co tam ta žena předložila - kuřecí kousky zasypané instantním bujonem a kari, celé zapatláno strouhaným eidamem a šunkou a zabaleno do listového těsta. Bylo to blivné i na obrazovce a nedokázala jsem to dál dokoukat.
Je to vážně škoda, že je to pořad, který nemá s kvalitním vařením vvůbec nic společného. Místo toho, aby ukázal, jak skvělá jídla se dají vykouzlit v domácích podmínkách bez zázemí restauračního profi vybavení, je to takový otřesný paskvil babicoeidamokečupomasoxový.
Předchozí