Kudlo, kde žiješ, to je na spoustě škol běžný standard. Já měla problémy proto, že jsem nechala na bývalé škole propadnout syna kamarádky ředitelky. Otravovala mě tak, že jsem radši odešla, stejně jako kolegyně, která ho nechala dělat reparát z Aj
ty problémy se tam opakují stále, dokonce to bylo zveřejněno i v tisku, jaká šikana učitelek nastala poté, co si na postup ředitelky (přepsání známek v třídním výkazu) stěžovaly. Úplně vidím, že pokud se skutečně ředitelka nepostavila za svoji zaměstnankyni a připosr..... pod hrozbou žaloby nedá holce ani důtku. (což nevíme jistě, že to tak bylo) To se prostě někde děje
Na svém současném pracovišti si naopak takovou situaci neumím představit. Ředitel VŽDY stojí na straně svých učitelů, dokud situaci neprošetří (tj. vyslechne si verzi dítěte a rodičů a pak verzi učitele, případně přivolá na pomoc třídního spolužáky - dle situace) a pak teprve dělá závěry (někdy i s postihem učitele - podle toho, jaký je výsledek - také musel jeden kolega odejít - opakované problémy a ped. selhání)