2 LŽ oleje
3/4 šálku nakrájené cibule
1a 1/2 šálku nastrouhané kořenové zeleniny
3 bobkové listy
1/2 nakrájeného citronu bez kůry
1 a 1/2 LŽ přírodního cukru
1 plná lžička hořčice
4 LŽ polohrubé mouky
5 šálků sójového nápoje (může být i část vody nebo pak klasická smetana - nač jste zvyklí)
1 lžička soli
1 lžička Solčanky
1/4 lžičky mletého nového koření
rostlinné máslo (dávám normální)
a může a nemusí být Natur hovězí masox (bez glutamátů)
Na oleji osmažím cibuli, přidám zeleninu, společně dus, pak přidej bobk. list, citron, cukr, hořčici a dále smaž. Zasyp moukou, zamíchej a ještě chvíli smaž.
Zalij studeným sójovým nápojem, rozšlehej metličkou a za občasného míchání převař.
Dochuť solí, solčankou a novým kořením (dej vyvařit 2 kostky tofu ani na 15 minut - dohustí to omáčku).
Tofu pak můžeš vyjmout, nakrájet na plátky a dát na plech, pomazat plátky tofu extra virgin olejem a pokapat sójovou omáčkou a dát zapéct lehce do trouby. Nám ale to uzené chutná jen uvařené
Podáváme normálně s brusinkami a domácím knedlíkem
A teda dodávám, že já se nedržím míry cibule a zeleniny - dávám kolik mám nebo kolik se mi zdá pohledově dost
je opravdu chutná