tak třebas jediné těstoviny byly špagety nebo teda event. kolínka (ale ty nám nesměly přes práh, táta na ně měl pifku ještě z vojny). No a ty byly pouze a jedině s kečupem. Žádná omáčka s masem, zeleninou event. smetanou jako se dělá dneska běžně. Taky jsme jedli hodně topinky - normální chleba osmažený na sádle, pěkně s vysočinou a kouskem cihly. Nevím jak moje děti, možná by si daly, ale já bych z toho měla tak akorát žlučníkový záchvat
Nicméně zbytek jídel byl ok - brambory, rýže, knedlíky, čočka, chleba (housky a rohlíky spíš vyjímečně), zelenina a ovoce často z naší zahrádky (no, moc úspěšní zahradníci jsme nebyli, nakonec si naši nechali jahody, maliny a jabloně
), kompoty jsme teda tenkrát jedli (chutnaly mi, krom jahodového - to byla blemcačka), to jo, dneska je nedělám a myslím že děti by na ně neskočily s nadšením. Spíš bych řekla, že máma uměla ukuchtit vždycky z ničeho něco
. Jo a taková slavnostnější večeře byl u nás obložený talíř - kolečka šunky/debrecínky/vysočiny, k tomu pár deka bram.salátu, na kousky nakrájený sýr a vařené vajíčko, k tomu chleba s máslem.... Dětem by tohle myslím chutnalo taky
(akorát dcera nejí sýr a syn šunku
)