Moje dcerka miluje staré dětské říkanky, které se za našich časů pozpěvovaly ve školce. Nemyslím teď klasická říkadla, ale tehdejší vlastní tvorbu dětí. Na pár si jich vzpomínám, ale třeba tu bude někdo s lepší pamětí? Vzpomněla jsem si na: Řekni koleje Řekni schody Bulí bulí bulíček, koupíme mu dudlíček... Ubulená Lída spadla do komína Žalobníček žaluje pod nosem si maluje Petr svetr kilometr Alenice palice uškrtila zajíce Milá babičko-tečka, máme doma křečka-tečka... Lakomec lakomec vylezl na kopec Kluci jedou z kopečka vrzají jim kolečka... Nebolí nebolí facka se mi zahojí Oplatky se nepečou Dík za další inspiraci!
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.