suroviny na omáčku: 3 středně velké cibule 40g másla lžíce oleje 1-2lžíce hladké mouky 0,5l hovězího vývaru (domácího) sůl
Cibuli nakrájejte na osminky. V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a cibuli osmahněte dorůžova a pak na mírném plameni pomalu za občasného míchání opékejte asi 15 min, až cibule zezlátne.
Přidejte mouku a míchejte ještě 2-3minuty, dokud mouka nenasákne tukem a nezezlátne. Zalijte studeným vývarem a dobře rozmíchejte. Vařte ještě 15minut a pak rozmixujte. Podávejte s houskovým knedlíkem a masem z vývaru.
Já jsem použila na vývar hovězí přední s kostí, co běžně kupuji na polévku. Jenom jsem ho tam dala trochu víc, aby ho bylo dost k obědu.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.