polévky - kulajda, bramboračka, krkonošské kyselo, bílá zelňačka, fazolovka, čočkovka, zeleninová krémová, vývary s různými knedlíčky, zavářkami, cibulačka, hrachovka
rychlý večeře teplý - bramborový placky, šišky s mákem, nudle s mákem, těstoviny s boloňskou omáčkou ale bez masa (levné), zapečené s brokolicí, květákové placky (levné jen v sezoně), čočková kaše s volským okem, zeleninové rizoto, pečené brambory v trubě s česnekovým tvarohem, ztracené vejce s chlebem s máslem
, bramborák, zemlbába, těstoviny s máslem a čerstvými posekanými bylinkami, lečo (v sezoně), smaženice z hub (v sezoně a je to těžší na žaludek), zapečený lilek se sýrem, zapečená cuketa (v sezoně), dušené zelí se slaninou a fleky... jáj, toho by bylo, jen kdybych neměla hosipa