Přidat odpověď
to je velmi špatný nápad, použít syrové z automatu. Je rizikové už samo o sobě a dopřát mu ještě ideální teplotu v jogurtovači, aby se bakterie extra pomnožily...
Pokud už takovou potřebu máš, tak hlavně to pak nedat dětem, těhotným a starým lidem, tedy těm, které ohoržuje zejména listerióza, i když v tom mléce může být i leccos dalšího.
Já sama jsem si troufla použít syrové mléko pouze od domácí krávy (veterinárně pečlivě hlídané) okamžitě po nadojení.
Syrové mléko, které už bylo nadojeno před mnoha hodinami, navíc je v nějakém stroji, kde si nemůžu být jista údržbou, chlazením... bych nikdy syrové nepoužívala, pouze převařené.
A převařené mléko je na jogurt nevhodné, jsou tam už denaturované bílkoviny.
Na jogurt používám pasterované mléko z lahve - z farmy Radonice. Zahřeju smíchané se smetanou na cca 35st. a pak vmíchám jogurt - předehřátí není nutné, ale silně urychlí proces.
Předchozí