Při tom proslazování si to ještě pokap rumem a sníš to celý, ani nebudeš vědět jak
Ono je to celkem malý, uvnitř tý obrovský tlustý kůry.
Nebo vyloupat dužinu, prosladit vanilkovým cukrem a smíchat se zakysanou smetanou, taky dobrý.
Jinak salát - proč ne - rozinky namočit předem do rumu (jestli jsou děti malý, tak holt ne), pomelo vyloupat dužinu z té "kůže" na povrchu měsíčků, ostatní ovoce (krom banánů) pokrájet a smíchat, na ovocné saláty se mi docela osvědčilo vmíchat k syrovému ovoci jednu skleničku kompotu - ten kompotový nálev udělá lepší zálivku než cukr+citron (ev. +skořice atd.). Používám obvykle broskvový - zavařuju broskve už nakrájené na kousky, tak to tam jen vyliju.
A úplně těsně před podáváním přidat banány - ony jinak nechutně hnědě osliznou, když jsou v salátu dýl.