Přidat odpověď
No, kdyz ty jsi byla mala, babicky chodily do duchodu par let pred 60. Holky se vdavaly brzo a deti mely taky driv. Takze babicky byly vetsinou cipernejsi.
Jenze o to vubec nejde.
Tady jde o sobecke vyzadovani pomoci na jinych a obvinovani, ze kdyz se pomoci nedostane, je to vina TOHO DRUHEHO, ze mi neco nevyjde.
To je velice jednoduche. Nikdo nema pravo vyzadovat na druhem, aby se dostavil a staral se a vypomahal - to kazdy muze delat z radpsi a ze svobodne vule. Kdyz chci mit hezke manzelstvi, musim se o to postarat ja a muj muz, ne babicky a dedeckove. Kdyz chci za kulturou, musim si to zaplatit. Treba i nejake hlidani, kdyz prarodice nemuzou. Abych sla za rodici a nahlasila jim, jaci jsou sobci, ze mi rozbili manzelstvi, protoze nechteji hlidat MOJE deti casteji, ze mi nekoupi listky do kina nebo na plec - copak nevidis, jak smesne to je?????
Kdyz neco chci, je to na mne toho dosahnout. Kdyz chci vystudovat vysokou, nebudu obvinovat rodice, kdyz na to nemam schopnosti. Kdyz nemam praci, nebudu obvinovat rodice, ze to je jejich vinou. Kdyz jsem neuspesna, musim se sama snazit s tim neco delat, ne vyzadovat na druhych.
Teda pardon, ale tohle sobecke vyzadovani od okoli cehokoli a obvinovani, kdyz mi to nevyjde, to mne fakt nadzvedlo.
Předchozí